Instruktioner för hemsidan

Här kan ni till exempel skriva några välkomstord eller en kort presentation av föreningen och länka till mer info via knappen nedan.

 

LÄS MER OM OSS KNAPP

 

Högst upp på sidan (om du ser på mallen på en datorskärm) finns menyn över hemsidan med de fyra grundsidor som är skapade (Start, Aktuellt, Verksamhet, Om oss). Via kugghjulet till höger kan ni skapa och radera sidor och eventuella undersidor (observera att undersidor är svåra att nå via mobil). Där kan ni också skapa en ny huvudsida för att skapa flikar på andra språk. Varje sida är uppbyggd av ett antal moduler som t.ex. text, artiklar, händelsekalender och platsbokningssystem. Ni kan själva utforma sidorna hur ni vill genom att lägga till eller ta bort olika moduler på varje sida uppe till vänster.

Nedan finns tre rutor (Aktuellt, Verksamhet och Kontakt) med direktlänkar till respektive sida med mer information. Ni kan byta bilder och text för rutorna och vart de länkar via pennan som finns ovanför varje ruta. Ni kan också skapa flera rutor via skapa. Dessa rutor är speciellt användbara i mobilversionen då de ger tydliga och stora funktionsområden/länkar som är enklare att använda än en liten så kallad hamburgermeny.

Uppe till höger finns ikoner för sociala media, där ni kan länka till era respektive konton. Klicka på ikonen, välj inställningar och klistra in rätt adress.

Längst ner kan ni ändra sidfoten för alla sidor. Där kan ni t.ex. ha föreningens kontaktuppgifter.

OBS! Kom ihåg att se över hur varje sida ser ut på både datorskärm och mobil eftersom innehållet anpassas till skärmstorleken och därför kan variera.